EcoVadis Medailles en Badges: Erkenning van de prestaties van onze klanten

Wat betekenen EcoVadis Medailles en Badges?

EcoVadis Medailles en Badges erkennen in aanmerking komende bedrijven die het EcoVadis Assessment proces hebben voltooid en een relatief sterk managementsysteem hebben laten zien dat zich richt op duurzaamheidscriteria, zoals uiteengezet in de methodologie van EcoVadis

Een EcoVadis Medaille of Badge is een erkenning van de prestatie ten opzichte van andere beoordeelde bedrijven in de EcoVadis database.

Een EcoVadis Medaille of Badge is GEEN certificering of onderschrijving van een bedrijf of zijn producten of diensten, en geeft niet aan dat de producten of diensten van het bedrijf specifiek duurzaam of duurzamer zijn dan de producten of diensten van een ander bedrijf.

Een verdiende medaille of badge betekent niet dat een bedrijf geen ruimte heeft voor verbetering of eventuele zwakke punten heeft in zijn duurzame bedrijfspraktijken. Het dient als een indicator van positieve intentie, aangezien beoordeelde bedrijven ernaar streven hun prestaties op het gebied van duurzaamheidsbeheer te verbeteren en hun impact te vergroten. 

Welke EcoVadis Medailles en Badges zijn er?

Opmerking: Er kunnen bedrijven zijn die een score hebben van 34 of hoger en geen badge of medaille verdienen op basis van andere geschiktheidscriteria (waaronder 360° Watch).

EcoVadis Medailles

EcoVadis Medailles worden toegekend aan de top 35% van door EcoVadis beoordeelde bedrijven:

Medailles worden toegekend op basis van de percentielrang van een bedrijf. Deze wordt berekend op het moment dat de scorecard wordt gepubliceerd. Hierbij worden de prestaties van een bedrijf vergeleken met alle beoordeelde bedrijven in onze database over de afgelopen 12 maanden. De percentielrang wordt berekend voor alle bedrijven in alle sectoren, niet per sector.

Platinum (Platinum) Top 1% (99+ percentiel)

Gold (Gouden) Top 5% (95+ percentiel)

Silver (Zilver) Top 15% (85+ percentiel)

Bronze (Brons) Top 35% (65+ percentiel)

Om in aanmerking te komen voor een medaille, moet een bedrijf een minimumscore van 30 halen in elk van de vier thema‘s:


Milieu

Ethiek

Arbeids- en
Mensenrechten

Duurzame
Inkoop

De gedetailleerde geschiktheidscriteria voor medailles, waaronder de criteria in verband met 360° Watch-bevindingen kunt u hier vinden.

EcoVadis Badges

EcoVadis Badges worden toegekend aan bedrijven op basis van bepaalde scorevereisten: 

Committed: Een minimumscore van 45 (wat staat voor 'Goede' prestaties in de EcoVadis-methodologie)

Fast Mover: Een score tussen 34-44 met een verbetering van minimaal 6 punten ten opzicht van de vorige beoordeling in een periode van 18 maanden

Opmerking: Bedrijven die een EcoVadis Medaille verdienen, komen niet in aanmerking voor een EcoVadis Badge.

De gedetailleerde geschiktheidscriteria voor badges, waaronder de criteria in verband met 360° Watch-bevindingen kunt u hier vinden.

Komen alle bedrijven in aanmerking voor EcoVadis Medailles en Badges?

Bedrijven die zaken doen in specifieke sectoren komen mogelijk niet in aanmerking voor EcoVadis Medailles of Badges. Momenteel zijn dit onder andere, maar niet uitsluitend, de productie van tabaksproducten, productie van wapens en munitie, de winning van steenkool of bruinkool, en bedrijven met aanzienlijke inkomsten uit steenkoolbronnen en/of een aanzienlijk deel van de energie genereren op basis van steenkool. Deze richtlijnen worden regelmatig herzien.

Hoe kunnen bedrijven hun EcoVadis Medailles en Badges gebruiken?

EcoVadis klanten met een actief Premium-, Select- of Corporate-abonnement kunnen hun medaille of badge publiekelijk promoten om hun prestaties te delen en anderen te inspireren. Download onze communicatiegids of raadpleeg meer informatie over ons gebruiksbeleid.


Uw Prestatie
vieren

Uw merk
uitbouwen

Onderscheiden van
de concurrentie

Bekijk hoe onze klanten de EcoVadis Medaille hebben gebruikt om hun duurzaamheidsprestaties te promoten.

Previous Video
EcoVadis Directory Tutorial
EcoVadis Directory Tutorial

Watch the tutorial and see how The Directory feature enables you to invite an unlimited number of companies...

Next Article
Медали и значки EcoVadis:  Признание достижений наших заказчиков
Медали и значки EcoVadis: Признание достижений наших заказчиков

Медали и значки EcoVadis присуждаются компаниям, которые прошли оценку EcoVadis и продемонстрировали относи...